ПЕРГА

Пергата е консервирания от пчелите прашец, складиран в килийките на питите. Отличава се с многократно по-силното си лечебно въздействие от събирания с прашецоуловители цветен прашец.В килийките започват да протичат биохимични процеси, основно млечно-кисела ферментация и така образуваната млечна киселина консервира пергата, за да могат пчелите да я използват по всяко време на годината за изхранване на пилото.
Пергата съдържа всички необходими съставки за здравословния живот и нормалното развитие на човека: белтъчини /10-30%/, витамини /А, Е, С, D и от групата В/, аминокиселини, минерали /Ca, Cl, Na, Mg, Si/, липиди, ензими, етерични масла и пълноценни антибиотични в-ва. Поради разнообразието на своя химико-биологичен
състав, пергата е апитерапевтичен продукт, който осигурява всички основни вещества, необходими за изграждането и съществуването на човешкия организъм.

  Използва се при:

 1. Лечение на ентероколити, хронични колити, хроничен запек
 2. Захарен диабет - повишава количеството на секретирания инсулин от панкреаса
 3. Атеросклероза - понижава серумния холестерол
 4. Сърдечно съдови заболявания
 5. Анемия - увеличават се еритроцитите и хемоглобинът
 6. Хипертрофия на простатната жлеза, повишава потентността
 7. Ниско кръвно налягане
 8. Невротонично при депресии
 9. Хепатит, цироза - подобрява чернодробната функция
 10. Има общоукрепващо действие

Прилага се само вътрешно. За възрастни хора дневната доза е 30 грама дневно, разделени на 3 приема(по 1 чаена лъжичка) и вземани 1 час преди хранене; за деца над 3 години по 0.5 чаена лъжичка 3 пъти дневно. За профилактика и поддържащо лечение е достатъчна по 1 ч.л. сутрин на гладно. 
Copyright 2011 PIP Audio      Design by PIP Audio