ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ

  Подхранващ крем за лице ръчно изработен без добавка на консерванти, парабени и изкуствени оцветители.
В състава му влизат пчелен восък, липов мед, какаово масло, масло от жожоба, масло от кайсиеви ядки, розова вода и мастикс.
 Пчелният восък, се използва във вишата козметика за изработка на продукти за околоочния контур. Влиза в състава на подхранващи, освежаващи, почистващи, избелващи кремове, маски за лице, в много козметични продукти, се явява отлична основа за сгъстяване. Восъкът се абсорбира добре през кожата и придава гладък и нежен вид.
Какаовото масло е известно също като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Какаовото масло оказва силно благотворно въздействие и при суха кожа със склонност към образуване на бръчки, идеално е за подхранване овлажняване и тонизиране на кожата.
Маслото от жожоба се използва като базисно масло за масаж на кожата на лицето и тялото, като попива много добре в дълбочина и по този начин подобрява кръво- и лимфообращението, подхранва и регенерира. Подпомага синтеза на кожния колаген. Съдържа естери на ненаситени мастни киселини и миристиновата киселина (противовъзпалителен ефект).
 Маслото от кайсиеви ядки съдържа вит. F и действа овлажняващо и регенериращо на кожата. Кайсиевото масло е подходящо за суха и застаряваща кожа - има подчертано добър ефект против бръчки! Използва се в качествената противобръчкова козметика.
Розовата вода, получена от розовото масло по естествен начин действа противовъзпалително и дезинфекционно.
Смолистите вещества на боровата дъвка (мастикс) запълват кожните пори. Това допълнително усилва кожният тугор.

Приложен върху кожата на лицето изпъва бръчките, подхранва кожата, намалява нейната сухота и интензитета на тъмните петна.
Кремът е универсален - прилага се вечер и сутрин. Има и превантивно действие срещу неблагоприятни атмосферни условия. Подходящ е за всички сезони. Не води до алергични реакции. Особено подходящ е за чувствителна, нежна кожа. Естествените масла, восък и мед приложени в крема придават кадифена мекота на кожата.

РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ
Състав: Пчелен восък, медицински восък /цера алба/, китова мас /цетацеум/, масло от жожоба, пчелно млечице /роял желе/, мастикс и розова вода. Регенериращ крем /бяла опаковка/ е по-лек от подхранващия крем, попива бързо, прави кожата много нежна, млада и мека. Подходящ е при състарена и повяхнала кожа. Това е кремът, който знаят старите аптекари. Ние добавяме пчелен восък и пчелно млечице за да спомогнем регенериращото действие.
Медицински восък
притежава емулгиращи свойства, не се разлага и не дразни кожата.
Китова мас
получава се от черепната мазнина на кашалота. По химичен състав е най-близко до восъка. Гранясва трудно. Приема се лесно от кожата, като я омазнява, омекотява и подхранва.
Влиза в състава на много кремове, на които предава голяма плътност.
Пчелно млечице
основните компоненти на пчелното млечице са протеини, липиди, въглехидрати и минерали. Освен тях пчелното млечице съдържа много витамин С, витамини от групата на В, както и 18 аминокиселини, явяващи се като естествени антибиотици. В допълнение, пчелното млечице съдържа микроелементи като калий, фосфор, желязо, калций, ензими и хормони като естроген, прогестерон и тестостерон. Има лек стягащ ефект и е подходящо при акне, мазна кожа и в борбата срещу стареенето на клетките (не случайно пчелното млечице се слави с широкото си приложение в козметичната индустрия).

 ЛЕЧЕБЕН ПРОПОЛИСОВ ЛОСИОН ПРОТИВ АКНЕ:
 Съдържа прополис, силицилова киселина, резорцин, спирт и екстракт от билки.
  За разлика от лосионите продавани в аптеките тук антибиотика е заменен с естественият му вид –прополиса.
  Салицилът и резорцинът излющват пъпката. Добавени са екстракт от билки с доказан лечебен ефект върху проблема с акнето.
 Сутрин и вечер се тампонира само пъпката, а не кожата около нея. Тампонирането се извършва с марлен тампон, а не с помук. Лосионът има не само терапевтично, но и профилактично действие.

 

 
Copyright 2011 PIP Audio      Design by PIP Audio