Меден ябълков оцет

Домашният "Меден ябълков оцет" е приготвен от натурални ябълки, които не се третират с препарати и растат в нашата градина. Ситно нарязаните и почистени ябълки ферментират с билков мед и отлежават в дъбово буре.
Още от древността е известно многостранното действие на ябълковия оцет. Хипократ, бащата на медицината е лекувал пациентите си с натурален ябълков оцет поради доказаните му лечебни и прочистващи качества. В ябълковия оцет се съдържат ценни за организма вещества /пектин/ и микроелементи /калий, фосфор, магнезий, калций.
Това прави ябълковия оцет много полезна хранителна добавка . Подходящ е за салати, супи, марината и консервиране на зеленчуци. Ябълковият оцет е естествен антибиотик и антисептично средство и прекрасно се справя с микробите и бактериите. Ябълковият оцет бързо стопява мазнините и не допуска появата на множество заболявания.

    ЯБЪЛКОВИЯТ ОЦЕТ ИМА ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ:

  1. Облекчаване на хроничната умора с помощта на ябълков оцет - в чаена чаша се смесват две лъжички мед и две лъжички ябълков оцет. Чашата се допълва с вода. Сместа се пие бавно, сутрин преди ядене.
  2. Нормализиране на наднормено тегло с помощта на ябълков оцет - приготвя се напитка от 1-2 чаени лъжички ябълков оцет и мед в чаша и се допълва с вода. Пие се три пъти дневно преди ядене. Всеки ден се прави масаж със смес 3 части ябълков оцет и 1 част зехтин. Масажът стяга тялото и намалява излишните тлъстини.

3. Употреба на ябълков оцет при запек - 4 с.л. ленено семе се варят в две чаши вода в продължение на 15 мин. или киснат цяла нощ. Разбъркват се с 2 с.л. от сместа и 1 ч.л. ябълков оцет в чаена чаша вода. Сместа се пие сутрин и вечер, един час преди лягане. Съхранява се в хладилник и се използва при необходимост.

4. Употреба на ябълков оцет при гъбички на краката - в гореща вода се сипват 1 чаена чаша ябълков оцет и 1/2 чаена чаша сол. Правят се бани на краката два пъти дневно по 5-10 мин. След банята кожата се подсушава добре. Многократно през деня, засегнатите от гъбички места се обработват с тампон, напоен с ябълков оцет. 
Copyright 2011 PIP Audio      Design by PIP Audio